Golf hjälper

Nu har 22-årige Armand Duplantis krossat alla rekord. Med nattens världsrekordhopp på 6.21 meter i Eugene-VM, USA, var stavhopparen som mest 14 cm över ribban. Som minst 8 cm.

Det innebär dels att han har en fantastisk båge och utnyttjar energin maximalt. Det innebär också att Pappa Greg höjer insatserna och säger att sonen kan kanske hoppa 15-20 cm högre i framtiden. Varken fystränaren mamma Helena eller Armand själv har kommenterat påståendet. Helena tycker det är bra att han börjar spela golf: ”det är en utmaning han aldrig blir färdig med”. För naturligtvis är det stora problemet när man är så pass överlägsen i världen, genom tiderna, att det måste vara svårt att motivera sig. Armand Duplantis enda kvarvarande motståndare är tyngdlagen.  

Under alla omständigheter var gårdagens prestation topp 5 vad gäller svensk idrottshistoria. Och det är troligtvis bara början…


About this entry