Johan Dahlins stora misstag

I Vilnius lär Johan Dahlin ha räddat MFF undan ett galet stort nederlag. I kväll var målvakten den direkta orsaken till att MFF förlorade.  

Nu var jag inte på Stadion men när Zalgiris slår den där överlånga bollen väntade jag bara på att få se John Dahlin komma inälgandes från vänster kant av skärmen. Men han kom aldrig. Förmodligen för att han känner sig gammal och långsam. Men med förutsättningarna SKA det vara Dahlins boll. Förutsättningarna var att tre försvarare går bort sig vid mittlinjen och endast den oerhört sege, långsamme Knudsen ska springa i kapp med spelaren som knäckte MFF med sin snabbhet i första matchen. Med de förutsättningarna SKA Dahlin ha en hög utgångsposition och så är det aldrig tal om någon farlighet. Trots Zalgrisspelarens snabbhet – han når ju inte bollen förrän strax utanför straffområdet. Hade räckt med Dahlin stått vid straffpunkten så hade han lätt varit först på bollen.   

Eftersom han i princip inget annat hade att göra borde Milos, med facit i hand, gjort samma knäppa uttagning som föranledde Knudsens startplats. Det kommer bara långa bollar över backlinjen – Diawara är snabbare och hade alltså haft en mycket bättre position för utrusningar än den lite fege, osäkre Dahlin. Hur långsam Dahlin var och varför vet jag inte  men i vanliga fall är ännu Johan Dahlin den bäste målvakten av de två. Ifall MFF-ledningen har ambitionen att kvalificera sig för CL nästa år borde de nog skaffa en ny förstemålvakt inför nästa säsong. Något jag för övrigt skrev om redan i vintras.


About this entry