Siby, Sejdiu, Buya Turay och ÅNGEST

Det mest överraskande med MFF sommaren 2022 är att alla nyförvärv går rakt in i startelvan. Signera kontraktet, på med tröjan och så bums utmarsch till hymnen.

Om Milos nu tyckte att truppen var så dålig att fyra nya spelare startar – varför värvade inte MFF redan före serien?  För några var det ju uppenbart redan i december att MFF behövde en måltjuv, en defensiv mittfältare ifall Lewicki ofta var skadad plus en mittback. På grund av den allvarliga skadan på den fantastiske Siby och Lewickis rehab lär Rakip tvingas spela som defensiv mittfältare. Det har han tyvärr aldrig varit speciellt bra på men han är minst dålig på det i nuläget.

Samtidigt har Pavle Vagic skrivit på för Hammarby. MFF valde bort honom för Bonke Innocent för ett år sedan – var det speciellt klokt?

Eftersom MFF saknat en måltjuv i truppen har man förstärkt med Buya Turay – ökänd skyttekung i Djurgården. Patrot Sejdiu gjorde två mål senast men håller inte den nivån en startande MFF-are ska ha. Platsar knappast heller på bänken – rent kvalitetsmässigt. Tycker fortfarande han borde ha mycket speltid och utvecklas – i en annan klubb. Men prio nu ligger säkert på att finna Sibys efterträdare. Kanske kan man låna en spelare som ska spela sig tillbaka efter skada i en storklubb över hösten?  I fall Siby inte är klar i april så borde väl Lewicki vara det?  

Jag är lite ambivalent vad gäller Buya Turay. Jag har flera gånger sett honom sätta armbågar i ansiktet och nacken på motståndarna när bollen inte varit där. Det är inte vackert. Jag hoppas han har blivit mer vuxen och mindre våldsam under åren runt om i världen. Nu är han plötsligt MFF-are, och jag bara måste gilla honom. Det känns lite knepigt men så länge han inte försöker skada andra, och gör mål för MFF, är han förstås välkommen. Behovet av en egoistisk, cynisk måltjuv har varit plågsamt uppenbart i ett halvår nu…

Och i kväll avgörs säsongen. Och säkerligen även Milos framtid i MFF. Jag tror han satsar på spelare från förra säsongen – de som känner och hittar varandra även på plan.


About this entry