Fotbollsförnedrad i tobaksaffären!

Jag köper fortfarande papper, i en affär som inte längre borde kallas affär för tobak och tidningar utan online-spels-, och paketutlämnings-depå.

Liksom de allsvenska kvällstidnings-magasinen (som borde kallas något annat än kvällstidningar) är jag svag för europeisk ligafotboll. Där ingår naturligtvis Brexitlandet och EPL. Med åren har fördelningen blivit allt mer skev, Sportbladet har i år bara England. Expressen har några sidor av Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien. Varje land får ungefär lika mycket plats som en enda EPL-klubb. Det är naturligtvis galet, och lite förnedrande. Så jag köper hellre en klar och tydlig Sportbladet än en Expressen som försöker vara alla till lags och därigenom lyckas bli så utslätat och småfalsk att jag väljer bort den. Kan jag markera mot fel så försöker jag (köper inte heller nån av Orbáns ungerska Ajvarburkar).

Bläddrar så igenom magasinets 132 sidor för 89:- och hittar längst bak en annons för deras Ligabibel EUROPA. Som kommer om en vecka. Så då får jag mycket av allt, fast för dubbla summan. Vilket trots allt är bättre än lite om mycket och en föraktfull attityd till oengelsk fotboll.

Ps Jag betalde med kort, lite 2000-talsaktig är jag ändå i bland…


About this entry