MFF och möjligheterna del 1

Efter Siriusmatchen har många supportrar vädrat sin besvikelse. Onyanserad media fyller på. Man kan kritisera konstruktivt, eller i hån, avsky, ja till och med i hat på sociala medier.

Här är några förslag på lösningar av den kris som egentligen startade redan julhelgen 2021 med JDT:s hastiga avgång. Orsaken var en grotesk felbedömning av det offensiva materialet och det löstes inte av att man plockade in Isak Kiese Thelin för tredje gången. Det var inte ens den sortens offensiva spelare man framförallt behövde. Om allt detta kan du läsa i tidigare inlägg i kategorin ”MFF”. Nu ser vi framåt!

Sannolikheten att hitta en perfekt ny tränare i augusti är minimal. Väldigt få eftertraktade är arbetslösa. Än färre tränare lämnar sitt lag mitt under säsongen. Jag vill påstå att ifall en allsvensk tränare i en konkurrentklubb lämnar för att bli tränare i MFF så är han fel tränare. Då är han så pass karriärkåt att han kommer vara lika otrogen mot MFF, ifall chansen ges. Lex Milos!

Lös inte situationen som Norrköping verkar försöka göra: se förra veckans text om ”Guld Glen”.

Det finns några stora problem i MFF som inte löses i augusti. Jag tycker dock att ledningen borde anlita en oberoende analytiker som går igenom varför man tagit så många felaktiga beslut. Inte för att sparka folk utan för att misstagen i framtiden ska kunna minimeras, kanske till och med elimineras.

Malmö FF är sedan tio år tillbaka att likna vid ett familjeföretag. Stora omvälvningar kommer aldrig ske. Medlemmarna och media är extremt lojala, MFF-familjen är stark och trygg.  

Tycker Georgsson ska skruva lite på några saker (se nästa text) men i stort var hans jobb den första veckan godkänt! Hans elva kom ut på Studenternas med mycket energi och dominerade första halvtimmen. Man borde vunnit mot Sirius. Har heller inga större problem med bytena. Tycker han ska stanna kvar på sin post ifall inget osannolikt dyker upp och kan kontrakteras som tränare. Däremot vore det klokt att ändra formationen, flytta om lite spelare och köpa in en balansspelare eftersom Rakip alltid varit en olycklig nödlösning i den rollen. Kanske borde man till och med fråga sig: med så många duktigare innermittfältare – ska man erbjuda Rakip ett nytt kontrakt bara för att han är en del av MFF-familjen?  

Jag ser visserligen gärna att han är kvar och slår rekord i SM-tecken men det priset/lönen bör baseras på hur ofta han kommer att starta i framtiden. Det är inte särskilt ofta.    

Men mer även om andra kontrakt som går ut och borde förnyas eller inte förnyas i kommande texter.


About this entry