Två gånger 3-0…

Kändes som en dag på jobbet för mitt 3-0-tips. I pausen. Samma härliga resultat i Turkiet där torsdagens kvalmotståndare till Europleague, Sivaspor, blev utspelade av ett lag som förra säsongen fick ungefär samma plats i ligan (13-1 i avslut).

Visserligen svårt med malmöitiska avslut de första 38 minuterna men sedan tre härliga mål av helt rätt målskyttar. Såg inte ens andra – tänkte att det är väl bara att spela av. Vilket det nästan var tills Rakip slog en synnerligen arrogant passning längs mittlinjen. När han hade massor av alternativ. Saku Ylätupa gjorde det väldigt bra på Giffarnas enda avslut på mål i matchen, visade varför han en gång värvades och startade i AIK men passningen, den arroganta passningen Rakip svider lite.

Stabil säker 3-1-seger och två målskyttar som verkligen behövde de där målen. Har lidit med Veljko Birmancevic. Han vill så mycket och i princip har inget fungerat sedan Colak lämnade. Även de första 37 minuterna i går var fulla av misslyckade dribblingar, misslyckade passningar, mislyckade mottag med mera. Och så plötsligt, rakt upp i bortre krysset. Isak Kiese Thelin har behov av att sätta fötterna rätt från början men när han lyckas göra det i straffområdet blir det bra. Två avslut helt enligt boken för boxspelare.

Den rollen ska egentligen Mohamed Buya Turay ha. Varför han spelar som ytter är intressant. Min teori, med tanke på hans för närvarande relativt dåliga bollbehandling och speluppfattning, är att han precis startat försäsongen. ”Taijmingen” är fel, han kommer som IKT ibland fel till bollen när den där lätta kroppen och snabba fötterna inte borde det – ifall han var tränad. Så min teori är att Buya Turay spelas in i laget genom att vara på plan men i fel offensiv position. När han har kommit i form, kanske redan i början av september, bör han spela centralt med IKT. Medan Veljko får stå för spelbredden. Om han ens platsar. Det är inte heller otänkbart att MFF spelar 4-5-1 i Europa med BT på topp och Veljko och Berget på kanterna. Annars tycker jag ju att MFF SKA spela 3-5-2 med den löpvillige men tekniskt labile Beijmo som alternativ till Berget på kanten.   


About this entry