Glen går all in

En ny tränare i ett nytt land, i en utsatt position väljer att tro på sin idé. Spännande. Modigt. Och kanske dumdristigt? Det betyder att ifall den ofta hybrisanfäktade Glen Riddersholm lyckas har han lagt fundamentet för framgångar. Ifall han misslyckas väntar kaos.

Nyckeln är att få spelarna att tro tillräckligt mycket på idén. Tränaren klarar sig alltid, på bänken men klarar spelarna att behålla självförtroendet trots att resultaten är dåliga? Hur mycket energi lyckas han pumpa in och och vad tycker supportrarna. Är de beredda att ta en omgång eller två på kvalpositionen innan det vänder?  

IFK Norrköpings nye danske tränare har en stark tro på sin idé. Alltså ställer han i hemmadebuten upp med ett mittbackspar som aldrig spelet ihop förr. Och en vänsterback som spelade höger yttermittfältare innan han bänkades. Eid var dessutom inte bra defensivt i sin tidigare roll så det blir spännande. Men måste man ha en vänsterback så är han kanske att föredra före Telo och Binaku.

Mot IFK en storklubb i kris meden tränare som gjorde sin allra första elitmatch på bänken. Och Henok vann stort. Ledde 3-0 före utvisningen, hade 5 avslut på mål av 7 sammanlagt.  

Att IFK tillslut fick in två bollar är lika ointressant som att AIK rullade in ett fjärde. Spelmässigt pågick matchen i 39 minuter och AIK vann 3-0!

Det är rätt ointressant att gå in på taktik och spelarkritik. Även om jag tycker att Glens press och återerövring är inerssant. Speciellt utan Shabani var roll och attityd jag inte riktigt har förstått än. Allt nytt gjorde hemmaspelarna förvirrade och AIK kunde leka fotboll så länge man var lika många på plan. Det är även ointressant att diskutera Glens val. Uppenbarligen har han fått fria händer och en garanti att han sitter kvar oavsett resultat.

Det är ett högt spel av Martinsson och styrelsen. Nu väntar tre svåra matcher, Varberg (b), Bajen (h) och MFF (b). Tar IFK mer än tre poäng kommer den fjärde och på pappret mindre komplicerade, Kalmar hemma kännas bra.  Ifall IFK istället ligger på kvalplats inför Kalmarmatchen, inte osannolikt med tanke på att HIF har lyft med de nya spelarna, så kommer Rydström gäng möta ett osäkert IFK Norrköping med dåligt självförtroende.   

Det får bära eller brista!

Ps Det är lite intressant att IFK har fem vänsterbackar, sex med Skulason och ingen av dem är riktigt bra. Ingen av dem håller den klass som övriga startelvan har. Tre av dem skulle över huvudet inte tillhöra truppen, enligt mig.


About this entry