Vit flagg över Olympia

Det kunde blivit århundradets ångestmöte. Det mellan otursförföljda, nedflyttningshotade HIF och det självförtroendelösa MFF som slagit klubbrekord i förluster. Två nya tränare, Aages återkomst, det motvilliga kryssets förbannelse e t c. Sedan övertygade MFF mot IFK Norrköping i andra halvlek medan HIF efter ännu en flott spelmässigt genomförd match nu även fick med sig poängen.

Så ett derby med mindre ångest? Ja, men också ett derby på Olympia HIF inte kommer varken vilja eller kunna stå upp i. Medan MFF jagar guld, jo jag fortsätter hävda att de gör det ifall bara Knudsen får spela mindre och Hugo Larsson mer.  

Varför det blir ett relativt avslaget skånederby är för att HIF den här gången ser på serien och inte tabellen. Alla poäng är givetvis välkomna men det kommer betydligt viktigare matcher där det också är viktigt att motståndarna förlorar alla poängen – i det fallet är söndagens match likgiltig för HIF. Den direkt orsaken till att HIF inte kommer kunna stå upp är försvaret. Laget svagaste länk är fyrbackslinjen. Båda ytterbackarna håller låg allsvensk klass och är avstängda mot MFF. Dessutom tvingades centralfiguren Thomas Rogne gå ut med tio minuter kvar med en vadskada. Rogne och Faltsetas ÄR HIF hösten 2022. Widell tjongar undan bollar men kan bli bra nästa säsong. Kanske blir Landgren högerback i stället för avstängde dansken. Ifall det inte bara var kramp på Rogne så blir Suljic mittback, och inte Hellman? Davidsen fick sitt tredje gula men det var över tio omgångar mellan första och andra så ett av de har strykts. Alltså har dansken tre gula men bara två för att komma ifråga som avstängd. Oavsett vilket – HIF kommer ställa upp med en osynkad fyrbackslinje. Färöingen kommer få jobbigt emot Ceesay. Kommer alla tringlar som FF kör med till vänster sätta grillor i huvudet på Landgren? HIF:s defensiv håller inte mot ett MFF som skapar väldigt många chanser och med tre gamla HIF-are i startuppställningen. Ska vi säga två tidiga MFF-mål i första och sedan var sitt i andra?

Sedan kommer naturligtvis dramaturgin följas till punkt och pricka – fotbollsfjanteri är fotbollsfjanteri. Inte ett derby utan överstarka känslor bland pojkarna på läktarna och massor av löjliga citat med krigsmetaforer i media men på planen är det redan avgjort.  


About this entry