Glad över Barça igen!

Förväntansfulla, det är två långa år sedan jag och mina katalanska vänner kände det inför en Barça-match. Ja, den ekonomiska cirkusen är ovärdig men jag vet inte vilket val klubben har. Vad jag vet är att det här är en mycket riskfylld strategi.

Med det sagt – vilket fantastiskt fotbollslag det kan bli. Har sett två förstahalvlekar mot Sevilla borta och Pilzen hemma. I går speciellt första halvlek mot Bayern. Pedri och Lewandowski borde gjort minst två var första 45. Så många chanser skapade de. Så kommer tyskarna ut i andra, pressar högre och Barça faller ihop för fem minuter. Så är matchen avgjord men va fan – de kommer förlora många matcher i år men mycket färre än förra säsongen. De borde kunna vinna allt när de är mer samspelata och sätter chanserna. Jag tar med mig ett par saker.

Försvaret såg otroligt solitt ut första 45. Släppte inte till en enda målchans. Marcos Alonso var bättre än jag kunnat föreställa mig. Oerhört känslig vänsterfot. Upptäckte aldrig riktigt det i Chelsea.

Bristen på samspel var tydlig. Det är trots allt sex nya spelare i startelvan. Men man skapade åtminstone fem frilägen som borde blivit mål. I första.

Så många fantastiska spelare. Frekkie De Jong är absolut världsklass. Ja, även hela bänken är nära världsklass. Jag trodde Lewandowski var en föredetting. Igår missade han mycket men annars har han sett ut som en bättre Benzema och Guldbollskandidat.

Hade gärna sett att istället för att ta neden boll i straffområdet – dra till på volley! Ibland blir det alltför smånätt!

Bortatröjorna, de där vitgråa med det jättelika kristna korset? Min vän Jordi var på väg att köpa en sådan baskettröja till mig – tur att de bara fanns i barnstorlekar. Kräver en egen text det här. Komplicerat.

U19-laget ledde 3-2 mot Bayern i mitten av andra. Barbarás hattrick borde varit dubbelt medan Bayerns två mål var målvaktstabbar. Astralaga blir ingen ny Ter Stegen.  Gavi hade kunnat vara med här, Nästan Ansu Fati och Pedri också. Ser bra ut!  


About this entry