Bra derby

HIF var nästan värda en pinne i derbyt. Nästan. Det är fantastiskt hur mycket bättre de är nu än under Lennartsson. Högt tempo, många närkamper och härlig inramning.

Är övertygad om att det räcker med 9-12 poäng till för att kvala och det borde de klara. På sju matcher. Ronge och Faltsetas kommer säkert vara avstängda nån match och då gäller det att det inte är mot Degerfors. Också övertygad om att MFF kommer med i guldracet. Om de sedan hinner i kapp Djurgården är en annan sak.

Hade tippat 3-1 till MFF och det kunde det kanske blivit ifall man satt någon av de många utmärkta chanserna. Istället avgjorde Haksikadunic med en av hans otaliga snedsparkar.   

Allra mest imponerar Berget – för andra matchen i rad löpar han för två, tre man, missar inte en närkamp utstrålar glaciär-ren norsk superenergi.

Tycker inte Diawaras räddning var så fantastisk. Alla i allsvenskan hade tagit den nicken. Nästan.

Undrar ifall Dubbel-Anders fortfarande tycker det var fel att sparka Lennartsson? Apropå experter – om man nu vet att HIF grundades på Carl Krooks gata och påstår sig vara helsingborgare – borde Pär Hansson då inte kunnat betona gatunamnet rätt? Det blir onekligen lite pinsamt…


About this entry