Världens bäste fotbollsmålvakt genom tiderna ( och Janne Möller)

”NEJ, inte en till fotbollspodd” ville ha lite inspel från en målvakt. Så det blev cirka en halvleks målvaktssnack. Lite småförkyld i ett alltför tomt rum på Vesterbro och helt oförberedd vad gäller allt annat än att den bäste skulle utses. Men kul, bra, gedigen laginsats. Börjar cirka 19:20 och slutar 59:00. Men även det andra materialet är absolut värt att lyssna på så JA, ”äntligen en fotbollspodd värd att lyssna till”!

Eftersom fotbollen förändrats så mycket – allt för att lyckas göra fler mål – har målvakternas arbete försvårats. Alltså komplicerat att jämföra målvakter från olika epoker. Men en som borde vara med i alla diskussioner, oavsett tidpunkt är Rinat Dassajev. Ja, ifall man räknar bort fötterna förstås…

Han och Lev Jasjin måste med på alla tio bästa genom historien listor. Rätt spännande att Sovjetunionen var vagga för två så bra målvakter medan Ryssland aldrig har haft en målvakt (Igor Akinfeev) bland de 20-25 bästa i världen en specifik säsong.

Lyssna mer på länken!

https://open.spotify.com/embed/episode/6RufcZyoduIvdklJt6gwve?t=1157029


About this entry