Målimpotenta MFF

”MFF gjorde årets bästa halvlek, Diawara storspelade, AC var en gigant och man har stora chanser att ta poäng i Berlin i nästa vecka då motståndarna måste spel mer offensivt”.  

Så skriver Fotbollskanalens expert – jag tycker nästan tvärtom. Jag såg ett tyskt lag som hela tiden bestämde matchen. I första låg de defensivt, tätt samlade. Väntades på snabba omställningar. Man hade et tpar, bland annat en fyra mot två som borde resulterat. Union var inte intresserade av att äga bollen. MFF skapade i princip ingenting men det är sant att man spelade bra. På mittplan. Jag älskar att se Lewicki som mittback. Har hävdat att det är hans bästa position i fyra år nu. Två halvchanser orkade MFF med och det var Bergets ständiga löpningar (just om Berget är jag och experten överens) som skapade de.

I andra skulle MFF komma till avslut mot tio tyskar. Man hade blott ett enda – ett uselt placerat, hård bredsida av AC rakt i bröstet på den danske målvakten. Tyskarna var närmare 2-0 än MFF en kvittering. Ifall tyskarna spelar med elva man i Berlin kommer MFF förlora med minst två mål.

Jag såg en AC vara bekväm med bollen när tyskarna inte pressade. Men jag såg också flera farliga bolltapp och avsaknad av den explosivitet som han hade förr. Samma vårdslöshet återfanns hos Rakip. Efter att som vanligt ha försökt filma till sig ett par frisparkar tröttnade domaren på det och slutade ge Rakip frisparkar, även då han skulle ha det. Samtidigt ska Rakip vara oerhört tacksam över att domaren inte visade ut honom. Efter ett tidigt gult fortsatte han att skava med sulan mot tyska vrister och fotknölar. Domaren blundade för två solklara andra gul kort och VAR ska endast användas då det är rött direkt som ligger i potten.

Jag såg också ett oerhört impotent MFF, helt utan offensiv stringens. Till och med ledningen borde börja fråga sig varför laget inte kan göra mål. Jag säger bara Colak!

Så Diawara – han och Dahlin är värda en egen text. Jag har skrivit om dem tidigare och min utgångspunkt är att Diawara håller hygglig allsvensk klass – även mot Union Berlin.


About this entry