Ljuset i Guld-Glens mörker

Sportchef Martinsson önskade sig mer traditionell, teknisk, offensiv IFK Norrköpings-fotboll – var det verkligen detta han drömde om?  Som fick honom att sparka Norling?

Mot Mjällby hemma blev det ännu en tråkig, meningslös transportsträcka till IFK-match. 90 minuter av dålig press, långsamt spel, få chanser och ett par misstag i försvaret. Tänk IFK utan Totte Nyman – det är lite läskigt.

Ett tursamt mål på frispark. En nick rakt ovanför Brolin, ett skott rakt i bröstet som han boxade bort. Det var i princip allt IFK skapade mot ett MAIF med tio spelare sista 20.

Guld-Glen som sade sig kräva snabb, offensiv fotboll och hög press. Så varför kan inte IFK spela så efter att ha haft honom som tränare i två månader? Trots uppbackningen – trots alla nya duktiga spelare som underpresterar grovt. Ja, undantaget Shabani vars eventuella storhet jag fortfarande inte upptäckt.

Sorgligt nog tror jag det jag skrev för två månader sedan stämmer. Guld-Glen har inte spelarna med sig, han förmår inte få dem att spela som han tänkt av den enkla anledningen att han inte är en tillräckligt bra tränare.

Nu ska jag skriva om det jag gillar mest med årets IFK: Jakob Ortmark, en av allsvenskans allra bästa spelare!


About this entry