Vild match!

För andra säsongen i rad ser Barça ut att missa CL-slutspelet. Efter en vild, extremt underhållande match. Jag är inte orolig efter 3-3. Barça tar revansch på söndag i El Clásico.

De tre raka förlusterna mot Bayern och två gånger Inter är matcher de borde vunnit. De har skapat tillräckligt många chanser för att göra tre, fyra mål. Eller som i går fem men släpper man in en massa skitmål på grund av dåliga spelare hjälper det inte.

I två fall kan man peka på Xavi och säga – dålig laguttagning. Rafinha slog första halvtimmen bort sex hörnor och nästan lika många frisparkar. Han missade dessutom en jättechans.

På Sergio Busquets plats borde naturligtvis Frekkie de Jong spela. Han är snbare, tempostarkare och dessutom ett offensivt hot. På Piques plats borde också De Jong spela eftersom han ibland vikariet som mittback, liksom Lewicki. Frekkie förlorar inte löpdueller som de gamla gubbarna gör mer och mer för varje match. Piques positionering var inte av den klass man kräver av en mittback efter 15 säsonger på absolut högsta nivå.  

Pique och Eric var riktigt dåliga och gav bort var sitt mål. Nu är förstås de tre mittbackar som är högre rankade alla skadade men Xavi har alltför stort förtroende för sina gamla lagkompisar.  

Till det negativa hör att Dembelé, Rafinha och sedan Ansu Fati tog galet många dåliga avslut. Samtidigt jobbade fransmannen flera gånger hem och avstyrde kontringar, delade ut efterslängar och visade både attityd och övertändning. Madrid kommer säkert försök provocera honom på söndag. Men det är en match Barça vinner, om Xavi tar ut rätt lag.


About this entry