Vad MFF bör göra nu! / Himmelsblå haveriutredning

Ytterligare en gång gör MFF en helt OK första för att sedan rasa ihop i andra halvlek. Minsta motgång och de är körda, kollektivt. Det sitter i deras huvuden och det har inte Hareide kunnat hantera.

Dessutom förstår jag inte varför han spelar Knudsen och Rakip istället för Lewicki? Knudsens långsamhet borde väl ha varit jävligt tydlig även före löpduellen med Asoro?  Knudsen har varit verkligt dåliga ända sedan han kom tillbaka från skadan och ändå satsar Hareide på sin överårige f d landslagsback. Tragiskt.

MFF behöver till nästa säsong en bra, klok, ung huvudtränare, en förstemålvakt, en mittback, och en boxspelare och målgörare. Plus en ny sportchef och troligtvis även en ny klubbdirektör. Eller så kan vi låta den här inaveln och nedåtgående spiralen pågå ett par säsonger till – det brukar vara så i MFF-familjen!

Köp ut Chalus, Lomatey och ett par andra med tre, fyra år kvar på kontraktet. Förnya inte med Ola, Rakip och de andra +35-åringarna. Eller snarare – låt den nye tränaren bestämma det eftersom den nuvarande ledningen av okända skäl inte är kapabla att värdera spelares kvalité och potential.

Karl-Johan Johnsson i FCK är numera klassen bättre än både Dahlin och Diawara. Trots att han är tredjemålvakt. Köp Jacob Ortmark som balansspelare tills Siby är tillbaka. Spela med en trebackslinje där Lewicki är given eftersom han faktiskt kan springa, och tackla. Och spela bollen. Spela med en snabb djupledsspelare bredvid IKT. Buya-Touray hade kunnat vara den spelaren men han verkar inte ha den ambitionen utan går mest runt och surar. Det är inte så lyckat varken på plan eller i omklädningsrummet.   


About this entry