Min Paulihalsduk mitt bland HSV:s huliganer!

Helikoptern smattrade ovanför mitt huvud. Jag var på väg ut från Houvedbanegaarden och in på Istedgade vid 18-tiden. Jag tyckte det var märkligt, den enda kampen i går kväll var ju valkampen (Danmark hade sitt riksdagsval och avgörandet, på tilläggstid, kan du läsa mer om på Maxenplanet). Tänkte inte mer på det utan vandrade hem till valvaka med vänner.

Idag läser jag att det var fullt av Hamburger SV-fans runt stationen. Lyckligtvis inte just där jag gick. Min oskyldiga brunrödvita Paulihalsduk hade säkert INTE fått passera. Blott tanken att omringas av ett tiotal HSV-hanar pigga på våld känns obehaglig.

Så vad gör andradivisionsklubbens värsta huliganer på Houvedbanegaarden?

Politiken skriver i dag att det är returmöte. När FCK spelade CL nere i Dortmund i september drabbade FCK-supportrar i sällskap med HSV-huliganer samman med Borussia-huliganer stöttat av nedrest Brøndby-bus.  I går skulle de mötas i en förmatch. Den riktiga kampen, huliganmatchen, ska genomföras i närheten av Parken.

Därför har polisen infört skärpt straffzon vilket innebär att du kan bli gripen för minsta småsak och straffet blir alltid det dubbla. Så här skriver Politiken: ”I et område omkring Parken har Politiet i forbindelse med kampen indført en skærpet strafzone fra klokken 11.00 om formiddagen onsdag til natten til torsdag klokken 03.00. Zonen gælder ifølge politiet dette område: Trianglen – Blegdamsvej – Frederik V’s Vej – Edel Sauntes Allé – Nørre Allé – Jagtvej – Østerbrogade”. Sånt borde vi även ha i Sverige. För fotbollshuliganer, inte för invandrare.

Själv är jag ju också svag för Borussia (skrivit om det här) vilket inte Paulisupportrar är. De ser däremot 1:e FC Köln som sina vänner medan de i sin tur hatar Borussia-fansen. Som Celticsupporter fick jag tidigt lära mig att man hade en stark vänskap med Pauli, men även med Borussia och Köln. Och som MFF:are, och en som håller på både Lyngby och Fremad Amager är jag ju inte helt vild med FCK. Vilket min familj är. Det är komplicerat, även det där med halsdukar.


About this entry