Tippade Häcken

Nej, egentligen tippade jag Djurgården före MFF. Men. Efter att ha sett Häcken i premiären skrev jag att de kommer mycket högre än jag tippat, sjua. Jag skrev också att Mikkel Rygaard var seriens stora sensation, i första matchen. Jag förvånades över att en av bröderna Gustafson kunde vara så usel förra hösten men nu 4 april såg fantastisk ut. Jag lade till att Häcken sprang väldigt mycket, hade ett löpstinnt mittfältet med tre starkt lysande stjärnor. Jag skrev också att Johan Hammar såg mindre bra ut. Vidhåller det.

Länk https://maxtiotar.blog/2022/04/03/prestation-eller-resultat-hacken-aik/

I mitt perspektiv är Häcken en av de sämsta lag som vunnit allsvenskan på 2000-talet. De har seriens bästa tre innermittfältare och Jeremejeff som blivit ond och stygg och behöver därför inte längre be om ursäkt för att han gör mål som det var i MFF. Tänk om han hade funnit den attityden för tio år sedan?

Resten av laget är inte allsvensk toppklass. Ett ganska mediokert gäng talangmässigt som maximerar sina resurser, passar mycket, springer förmodligen mest i serien. Där är hemligheten bakom guldet.  Troligtvis lämnar väl Högmo om han får ett bud – han förstår att det blir aldrig bättre än så här med det här gänget. Jag förmodar att man också måste ge sportchefen och gamle mittfältaren Martin Ericsson en massa cred. Det är han som byggt laget, fått hem bröderna, hittat Rygaard och såg till att Jeremejeff stannade.   

I en text i samband med premiären skrev jag om IFK Norrköping och den ”inre ytter” jag menade var nästa taktiska nyhet i allsvenskan. Några timmar senare presenterade Högmo Rygaard och kallade honom ”inre löpare”. Under alla omständigheter är det nyckeln till ett bra pressspel och att kunna ställa om väldigt snabbt. De två sakerna är Häcken bäst på i allsvenskan 2022 men kom inte och haussa alla spelarna som mer eller mindre stjärnor som det fotbollsjournalistiska narrativet är. Fyra stjärnor, sju komplementspelare. En duktig, pedagog till tränare.  

Länk https://maxtiotar.blog/2022/04/03/fasta-situationer-presspel-och-den-inre-yttern/


About this entry