MFF:s sjukdomstillstånd

Häckens sportchef berättade i går att de använde hela förra hösten till att ge unga spelare rutin och självförtroende. Inför nästa säsong…

I går var jag på Parken och såg FCK starta med en 16-åring, en 18-åring, en 19-åring och en 20-åring. I andra kom två isländska startspelare in: båda 19 år gamla. Där är ytterligare tre tonåringar som spelat i Superligan och CL i år. FCK starta ofta med fyra, fem spelare som är 20 eller yngre. Det här var i 16:e ligaomgången, inte meningslösa evakueringsmatcher i slutet av serien. Unga spelare får förtroende! Så utväxlas de snabbare och kan säljs för 100 miljoner medan de fortfarande inte får köpa ut på Systemet.

Så hur gör MFF? Låt oss ta laguppställningen i sista matchen mot Värnamo. Ja över huvud taget vilka som fått spela efter att medaljerna var förlorade. Man kan skriva mycket negativt om ledningen av MFF efter juldagen 2021. Det har jag redan gjort. Nu kommer en näst sista text om klubben som lyckats göra allting fel de senaste 10 månaderna.

MFF satsar på de överåriga. De halta och lytta med ”nära-pensions-varning”. Som om de var klubbens framtid. 30-plusarna fick riktigt mycket speltid i de avslutade omgångarna. I går startade 35-årige Dahlin i målet. Komplett värdelöse 30-årige Knudsen var vänsterback. AC 32, Rieks 35, Ola Toivonen 36 och IKT 30. På bänken 72-årige Aage Hareide.

De enda som kan kallas unga var härlige Hugo Larsson 18 och kanske den relativt talanglöse 22-årige Patriot Sejdiu. Vad den här satsningen är bra för förstår jag faktiskt inte riktigt. Vad är det man vill uppnå – förutom det väldigt tydliga budskapet till alla talanger att de ska akta sig jävligt noga för att försöka utmana Malmö FF:s talanger med grå tinningar.

Varför har man inte ens unga, lovade spelare längre? Varför har man satsat på så många gamla, skadebenägna trotjänare hela säsongen? Jo jag vet att Nanasi är utlånad men ifall de andra är så långt från A-laget vid 20 att de inte ens platsar i truppen så är det inte troligt att de utvecklas enormt efter de har fyllt 20 och ännu inte platsar bland de 28 bästa.

Där är något riktigt sjuk i Malmö FF och den sportsliga ledningen borde ta ansvaret. Jag förmodar att Henrik Rydström kommer som tränare. Då borde han få ett carte blanch att göra om hela truppen. Avsluta kontrakten för alla gamlingar, skaffa nya spelare som går direkt in i truppen och så köp några talanger. Så man får balans i en trupp som borde vara 23-24. Inte 28 plus tio, tolv utlånade, mediokra talanger.


About this entry