Allt är FIFA och de där feministernas fel…

Janne Andersson har tagit ut truppen till de fullkomligt meningslösa vänskapsmatcherna mot två landslagstrupper på väg till VM. Han är besviken. Janne har också bemött Expressens text om att många kvinnor på Fotbollförbundets kansli tycker att generalsekreterare Håkan Sjöstrand är en dålig chef.

Janne förstår ingenting. Han och Håkan har ju en jättebra relation. Janne har varken hört eller sett något. Janne tycker det är ”tråkigt”. Janne skakar också på huvudet när det gäller den svenska landslagstruppen. Han känner sig utsatt och orättvist behandlad.

15-17 spelare som kunde varit aktuella i truppen är skadade eller har inte släppts av klubbarna eftersom det inte är tävlingsmatcher. Det är matcher VM-trupperna behöver för att lufta laget och för detta betalar de en massa pengar till förbundet. Det kostar att arrangera landskamper och knappast någon vill se de meningslösa matcherna. Mot Mexiko i spanska Girona och tre dagar senare i Malmö mot Algeriet. Janne är sur eftersom med färre stjärnor blir det än mindre publik. Så inte heller nu förstår Janne någonting. Det är inte enbart ” tråkigt”, det är även ”oerhört märkligt” av FIFA låter klubbarna göra så här och att ”vi ska straffas”.

Hör här Janne! ”Fine” i fall du vill rycka in och försvara din vän som ger dig förnyat förtroende fast alla vet att du borde ha lämnat jobbet i våras. Självmant. Tjänster och gentjänster!

Janne försöker vaska fram lite slantar till förbundet, och sin egen lön, genom att gratis utnyttja stjärnornas dragningskraft. Tottenham har investerat typ 300 miljoner kronor i Dejan Kulusevski. Han är mellan rehab och ett kort inhopp i förra helgens match. Varför ska Spurs riskera något för att han ska spela en fånig uppvärmningsmatch? Mexiko och Algeriet kommer i första hand se till att de inte skadar sig. De svenska spelarna, som alla är gamla och nästan alla redan spelat massor av landskamper ihop, ställer upp för att Janne vill det. De är lojala. På samma sätt som Janne är lojal mot sin vän och dysfunktionelle chef.  

De båda landskamperna hade kunnat vara av värde för Sverige i fall Janne hade vågat ta med någon yngre spelare. Som får prova, som får känna på atmosfären, träna med stjärnorna. Som en pryo inför nästa eller nästnästa blågula säsong. Bara en eller två eller tre. Av 20. Men nej. Visserligen är här två, tre nya spelare men det är i princip bara Erik Holm som är hyfsat ung. Jämför gärna med mina texter tidigare i veckan om FC Köpenhamns alla tonåringar eller Malmö FF.s storsatsning på 30+-arna nu i de meningslösa avslutningsmatchernai allsvenskan.

Jag lägger in ett citat från Janne i DN där han just gnäller på att det inte fanns nya, unga spelare med lite landslagserfarenhet att tillgå i somras.

” – Utan att tjata om det, men när vi i juni mötte bland annat Norge – som kunde ställa upp med bästa laget fyra matcher i rad – hade vi ingen utespelare som klarade fyra matcher. Då är det svårt att sätta ett spel.

– Spelare som inte spelat tillsammans förut ska ut och spela match i tävlingssammanhang mot världsspelare. Det är klart att det gör att det blir problematiskt. Jag vill inte stå och prata om det bara, men det har faktiskt varit på det sättet, tyvärr.”

Och vems är felet Janne? Förstår du inte heller det?  

Där är något sjukt med svensk fotboll! Inte enbart på kansliet!  


About this entry