Qatar-katarr del 3: Karl-Erik Nilsson stoppar sitt eget, och SvFF:s, huvud i sanden, i utbyte mot ett par miljoner per säsong

Jo tack, jag har det bra. Min ensamhet fungerar, jag känner ännu inte någon större längtan efter VM-fotboll. Ärligt talat har jag svårt att tänka mig att jag kommer glädjas åt FIFA-turneringar så länge Infantino och hans gäng sitter kvar. Gläds inte heller åt det före detta socialdemokratiske kommunalråd, och fotbollsdomare i Emmaboda, som sitter med i FIFA:s allra innersta krets år från år och klarat sig utan kritik. I ödmjuk svensk press (med undantag för Olof Lundh). Att Infantino klarat sig utan svensk kritik är logiskt. Karl Erik Nilsson stoppar 2.5 miljoner kronor per säsong i egen ficka för det uppdrag vi svenska fotbollsspelare indirekt valt honom till. Som han skött genom att hylla Infantino, stoppa huvudet i Qatars sand. Samt kritisera kvinnan som företräder Norges fotbollsspelare och som är den enda som vågat stå upp kritisera Infantino och hans välavlönade ja-sägare. Jag högaktar tyska förbundet som tar FIFA till domstol. Jag håller på alla som försöker protestera. Hittills håller jag allra mest på Irans fotbollsspelare.  

Jag tillbringar VM-tiden med att läsa böcker om sport eller natur (skogen, haven och gäddorna) plus Miljöpartiets tråkiga möteshandlingar. Jag läser också med stort intresse danske filosofen Svend Brinkmann (översatt till svenska). Han skriver på en öppen, gratis debatt-site Altinget ( se länk nedan) om de där jobbiga känslorna – att man kanske inte kan njuta av något som är så fel, falskt och omoraliskt som Qatar 2022. Eller ska jag bara skita i det och njuta av leken?

!” Jeg beundrer de fodboldfans, der trods kærligheden til sporten ikke vil se VM i fodbold i år. Jeg synes ikke, de er hellige, men derimod nogen, der har forstået, at en følelsesmæssig indstilling siger noget om menneskers moralske karakter.

Omvendt er brøden nok heller ikke større, end at det er let at tilgive den, der jubler, hvis Danmark vinder.”

https://www.altinget.dk/artikel/svend-brinkmann-jeg-beundrer-de-fans-der-trods-kaerligheden-til-fodbold-ikke-vil-se-vm-i-qatar

Nu spelar Danmark-Frankrike. Jag lagar mat och vet att Frankrike vinner.  


About this entry