Mästerligt Messi

Han var duktig, och smällde in en straff i krysset. Jo han rör sig numera inte mycket mer än en målvakt men vad gör det när han fortfarande har det där relativa rycket och explosiviteten med bollen klistrad vid vänsterfoten och blicken på medspelarna. Det märktes kolossalt tydligt bland trötta kroater.

Första 20-25 minuterna var annars överraskande bra. Stora ytor och kroater som löpte alert i omställningarna. Men eftersom domaren tillät argentinarna att stoppa omställningarna med tacklingar, bommar och byxdragningar på mittplan lyckades kroaterna inte komma till avslut. Och sedan tog luften slut.

I andra halvlek backade Argentina hem och kroaterna stod stilla och rullade. De tog nästan aldrig en löpning utan boll: minimala ytor, än mindre ork. Åtminstone inte fram till minut 65-70 innan jag bytte kanal och jag har riktigt svårt att tänka mig att de gjorde det efteråt. Dessutom tvingades kroaterna blotta sig och då framstod vissa spelare som mindre lyckade, som Lovren och wingbacken till vänster. Tror inte de rutiga hade ett riktigt avslut på mål medan jag följde matchen. Argentina är bra på att försvara. Och på omställningar. Däremellan är det inte mycket.

Jag gladdes i går över Messi på planen och i statistiken. Jag gillar att han blir den som gjort flest matcher och gjort flest mål i VM-historien. Det är han värd. Men han är inte värd att bli världsmästare.      


About this entry