Usla Barça

Utan Lewandowski verkar FC Barcelona helt uddlösa. Ansu Fati skulle spela center när polckcen nu är avstängd men mot Getafe (1-0) såg det mest pinsamt ut. Han hade två, tre halvchanser som han borde gjort mycket bättre på. Överlag verkade hans förstatouch av Superettannivå – bollen bra studsade ifrån honom.

Ansu Fati är ju en av de älskade unga men så här dålig kan man inte vara ifall man ska starta i Barça. Under inga omständigheter. Luuk De Jong hade gjort de mycket bättre.  

Andra lika usla var Rafinha (förutom assisten till målet) och Busquets. Den senare gjorde match 700 för Barça och blev mvp – när han faktiskt var näst sämste hemmaspelare. Så dålig att jag hoppas jag slipper se honom mer. Vad man ska med Jordi Alba förstår jag inte heller. Han är minst en säsong alltför gammal och trött. Men jag förmodar de har så långa kontrakt och tjänar 100 miljoner per år. Det är något riktigt sjukt med Barça numera, på Spotify Camp Nou Arena. Som om det inte räckte. De gick ut med tröjor där deras namn var stavade på kinesiska. Motbjudande. Jag ser nog hellre att klubben startar om i en lägre division är säljer sig så här helt utan hämningar. En nivå där både Busqets och Ansu Fati och Jordi Alba platsar.

I första halvlek räddade Ter Stegen fyra frilägen varav två var offside. Han hade heller inga problem med den fantastiska kvitteringschansen på övertid. Såg ut som Getafespelare nickade en bakåtpassning istället för att vilja göra mål.Han och de två mittbackarna, plus de två tonåringarna var bra – resten var mer eller mindre pinsamt dåliga.

Barça hade ett par halvchanser med dåliga avslut nära full tid men i princip ingenting före 70 minuter. Målet kom enda gången som Getafe försökte ställa om och Gavi bröt vid mittlinjen och bredsida fram bollen 20 meter på en tom yta på ett och samma tillslag. Det gav Rafinha plats och Pedri stötte in bollen när de för enda gången fick springa rättvända mot en hög baklinje.

Annars var Bara helt impotenta. Verkade inte ha några varianter på fasta situationer eller att spela sig in i straffområdet nu när de inte har en stor pjäs i boxen. Har suttit och njutit av framförallt Arsenal men i viss mån även Man Citys många löpningar utan boll runt straffområdet och idéer om hur du luckrar upp ett väldigt lågt försvar. Xavi använde sig inte en enda gång av något sådant. Jag måste ifrågasätta hur pass bra tränare han egentligen är för det här var genant fantasilöst och dåligt.  Det verkade inte som de han en enda variant eller försök att dra i där försvaret. Förutom att passningstempo var lågt och mest handlade om att ha bollen. Vilket de hade nära 80 procent av matchen.

Så här dåligt fotboll vill jag aldrig se Barca spela igen.


About this entry