Tursam poäng

3-3 var ytterligare en av många usla IFK-insatser det senaste halvåret. Ja Marco Lund var inte med – måste försvaret falla samman utan honom? På hemmaplan, mot ett Superettanlag? Oscar Jansson gjorde några praktfulla räddningar. Hade den sämste och mest långsamma elitmålvakt (Hossein Lagoun) jag sett de senaste säsongerna bara gjort en enda bra räddning hade Utkiken tagit alla tre poängen. Hans block på Totte Nymans avslut strax utanför straffområdet var OK men utrusningen var i slow motion.  

Finns mycket att säga även om Riddersholms brister som tränare. En av mest uppenbara är hans förtroende för spelare som inte är vuxna uppgiften. Som Skulason i förra matchen. Som Baggesen i båda. Tonåringen springer ned och ställer sig vid bortre stolpen istället för att markera vid 0-1. Maic Sema kunde varit lägre placerad när Ortmark låg högt. Sema, veteranen, gör inte hemjobbet och reagerar med att stå stilla tio meter därifrån och omedelbart peka finger. Är man så pass rutinerad ska man INTE reagera så på varken ens egna misstag, eller unga lagkamraters. Likaså vid ett annat mål då Baggesen åter väljer att markera en tom yta längs offsidelinjen framför mål istället för att stå högre och närmare motståndarna vid straffområdeslinjen.  Jag gillar faktiskt Baggesen, det är inte han som tar ut sig själv i startelvan. Hans inlägg är bra, han kan bli en bra passningsspelare men han är alltså långt ifrån allsvensk klass nu. Maic Sema har inte varit av allsvensk klass de senaste fyra, fem säsongerna. Lika illa är det med Shabani – ett helt vansinnigt köp förra sommaren. Helt ofattbart faktiskt. 

Eid är en enbent wingback som inte kan försvara men slå bra inlägg och långa passningar. Däremot har han väldigt svårt, med allting, så fort det blir ont om utrymme. Ssewankambo visade att han ännu är långt från att kunna axla det ansvar och värdera rätt som krävs av en allsvensk mittback. IFK Norrköping har en handfull spelare av hög allsvensk klass men ju bättre motstånd man möter desto lättare exponerar motståndarna de övriga fem, sex spelarnas svagheter. Glen Riddersholm ska vara överlycklig för 3-3 i Parken mot ett hyfsat Superettanlag.  

Utkiken var överlägsna. Borde vunnit med två mål. Motståndartränaren Bosko gjorde mycket rätt med ytterst begränsade resurser. Mot Blåvitt var det tvärtom – då förlorade Utkiken 2-3 men borde varit fem, sex måls marginal. Boskos lag kan bli bra men han måste hitta en målvakt.

IFK? Pinsamt! Hur stort tålamod har klubbledningen (och supportrarna) med tränare och sportchef?


About this entry