Glen blir kvar – får Stahre gå?

De två tränare som gjorde sämst resultat förra året i förhållande till klubbarnas storlek, historia och omsättning var utan tvekan Micke Stahre och Glen Riddersholm. Klubbarnas storlek innebär också att de satt kvar, på nåder. Sitter kvar och har massor att bevisa. Redan nu på försäsongen, i Sv. Cupen. Micke och Glen har inlett uselt, såväl deras spelare på planen och deras egna insatser på bänk och vardaglig träning. Med andra ord – det var årets första riktiga ångestmöte redan den 5 mars på Bravida.

Efter att ha blivit utspelade av Göteborgs femtelag på hemmaplan reste sig IFK Norrköping och krossade Göteborgskamraterna med 4-0. På Hisingen. En hårt kritiserad tränare får extratid att rädda jobbet. Det ser värre ut för Stahre. Var en match ifrån att få sparken förra säsongen. Att nu nästan förlora mot Utkiken kan förklaras bort men att tappa 2-1 till Gais kommer aldrig de bittra, blåvita supportrarna förlåta honom för. Plus nu 0-4 i den avgörande matchen. 0-4 när halva laget består av gamla, etablerade storspelare kan inte bortförklara. Stahre var sex, sju fd landslagsspelare och utlandsproffs – då kan man inte förlora 0-4. Det här borde ha blivit Stahres sista match men det blir det dessvärre inte.

Nu kan man påstå att 0-4 var ett par mål alltför mycket. Att Oscar Jansson som vanligt gjorde att suveräna parader och att man fick en straff till skänks. Plus två andra mål! 4-0 var jävligt snyggt men de tre andra målen var gåvor av Sebastian Hauser, Stahres nyförvärv som han satsar på istället för den ratade Calle Johansson. Det blir inte bättre av att Hausers kollega är en tonårslik talang med bra uppspelsfot men labil bedömningsförmåga.

En mittback kan göra i princip vad som helst utom att som Hauser slå bollen rakt bakåt i blindo. Vid 2-0 sparkar han i luften. Vid 3-0 särar han på benen så att passningen kan slås snett innåt bakåt. 

IFK Göteborg var inte så dåligt, IFK Norrköping är inte så här bra. Men Arnor Sigurdsson är fantastisk och när han och Nyman nu börjar förstå varandra ser det väldigt bra ut offensivt. Traustasson och Ortmark kompletterar varandra bra. Kanske alltför offensiva i sitt tänk ibland med det kommer bli bra. Svagheterna finns på andra ställen och tids nog exponeras de. Till dess sitter Glen där han sitter, på bänken. Åtminstone fram till maj månad. IFK Göteborg har årsmöte om en vecka. Kan bli spännande.     

Ps De flesta av Baggesens inlägg var riktigt bra. Defensivt förlorar han massor av närkamper och ligger ofta fel i position. I princip anföll Blåvitt och kom runt på högerkanten i 90 minuter. Trots Vito. Baggesen är minst ett år ifrån en allsvensk startplats.

Pss Linds framspelning till Shamani för 4-0 var högklassigt. Har han så mycket boll i sig kommer det bli väldigt bra.


About this entry