Grusade cupdrömmar bäddar för guld

En cuptitel mer eller mindre betyder nada. Allsvenskt guld, Revansch, är årets refräng. Varför splittra sig när allsvenskan avgörs med långa vardagsresor och idel uddamålsförluster ute i Europa? Gårdagens rättvisa cupförlust garanterar nästan allsvenskt guld. När Rydström fått in de spelare som saknas (målvakt och målskytt) och lärt laget det nya spelsättet är MFF redo för Europa. Men alltså först hösten 2024. Av bara farten kan man vinna cupen 2024. 

Djurgården var bästa laget efter minut 20. Fram till dels hade MFF dominerat och borde ha gjort två, eller tre mål. Som AC:s straff, IKT :s friläge med mera. Alla var överbra utom Nanasi som inte lyckades med något över huvud taget. MFF förlorade kontrollen på matchen och för varje byte blev Djurgården bättre och MFF sämre (undantaget då Nanasi men Ceesey var nästan lika kass). 

Tyckte Cornelius var oerhört bra och klok. Bättre än Lasse Nielsen. Gillade också Busanello som dock defensivt utan boll hade noll hjälp av Nanasi. Brassen blir bra. Härligt med en vänsterback som inte är långsam och kan dribbla i rätt lägen (Olsson, Knudsen och Moisander känns lite övertaliga). Hugo Larsson var kung första kvarten. Tahi Ali fick ytor för sin snabbhet och var överraskande lagorienterad. Men sen brast modet och MFF backade hem. Allt djupare. De båda smärtsamma kvitteringarna i slutskedena var logiska. 

Dahlin borde väl ganska lätt ha kunnat blockera 2-2 eller styrde den på någon? Väldigt lite i så fall. Hade Johan varit fem år smidigare hade han bara styrt ut bollen. I övrigt var han stabil, valde rätt vid press och gjorde några bra räddningar. Bland annat på det Asoro-avslut som föregicks av en tre meter klar offside. Tänk om det blivit mål – vilken skandal utan VAR. Precis som kanske straffen som studsade nära mållinjen var? Två starka argument för VAR.

Diawara borde tagit Asoros usla straff. Den var inte hård, han är där men lyckas ändå fumla in bollen. Riktigt svagt faktiskt. Att ha två ganska bra målvakter löser inga problem. 

Att den nya mattan på Tele2 var full av grus och sand var lite överraskande. Bollen rullade knappt. Spelet efter marken blev långsammare. Men mer miljövänligt än plastkulor.

Här fanns många positiva saker, framförallt på mittfältet. Tror det kommer bli bra i allsvenskan men mycket avgörs av ifall Vecchia verkligen är den där boxspelaren och avslutaren han är köpt som. Men nu var det den 12:e mars och MFF skrek efter en avslutare med kvalité! 


About this entry