Tio tidningars tips är tillbaka/ Fotbollslabbet

MFF vinner allsvenskan och HIF Superettan. Överlägset. Enligt Fotbollslabbets ”expert” Ola Lidmark Eriksson efter att ha simulerat serierna, en miljon gånger. Är det ett aprilskämt? Vad är han expert på – att köra ett program en miljon gånger? 

Att simulera allsvenskan är lika mycket fotbollsvetenskap som gamla ”Tio tidningars tips”. Tio gamla gubbar tyckte att det engelska hemmalaget var knappa favoriter och så tippade alla ”1” och då framstod hemmalaget som storfavoriter. Trots att laget enbart var en tuva eller en felplanerad bakfylla från att förlora poäng. Fotbollslabbet gör exakt samma sak och kallar det vetenskap. 

Så här gick det i Superettan förra säsongen enligt ”experten”: Östers IF vann överlägset före ÖSK, HBK, Östersunds FK, ÖIS och J Södra. 

Allsvenskan 2022 borde slutat med stabil MFF-triumf före DIF, AIK, Hammarby, Elfsborg och IFK Norrköping. Inte jättenära. Som bekant vann ingen av de sex först tippade. 

Jag vet inte varför Fotbollskanalen och det här labbet insisterar nu när de inte kan förutse resultaten. Även om de försöker en miljon gånger. Kanske borde försöka lära sig analysera fotboll istället?  


About this entry