Allsvenskan och Esk

Jag brukar dissa DN:s sportkrönikör för att han förstår ”nada” av fotboll – senast hans krönika om Bojan vs Janne. I dag tippar Johan Esk IFK Norrköping som en utmanare om de tre första platserna. Spännande. De flesta tippar IFK 9-11:a, supportrarna har redan Superettanångest.

Så är vi i gång, Europas mest överskattade fotbollsliga har sparkats av. Fulla läktare och två tursamma lag: Malmös försvarsspel med en trebackslinje med Tinnerholm, Cornelius och Busanello borde inte gett tre poäng. Men Busanello var nästan bäst på plan. Hade Kalmar två jättechanser gått till lite mer erfarna spelare hade de tagit minst en poäng med sig hem. Dahlins stora närvaro och ännu större kropp ska naturligtvis också betänkas som skäl till att Kalmarspelarna sköt utanför. Istället för att spela med en riktigt usel trebckslinje hade Martin Olsson kunnat spela mittback. Eller Lewicki. Rydström gamblade och hade tur.

BP hade tur som kom så lindrit undan. Oscar Linner storspelade och räddade BP undan tvåsiffrigt.

Mikael Stahre debuterade som TV-expert och jag är glad att han äntligen funnit ett jobb som passar honom. Ärlig, uppriktig, klok och med en lite säregen charm som funkar på Discovery.

Fint reportage om MFF:s planskötare ”Chrille” som ibland glömmer att han har en flickvän i Kumla.

DIF:s ledningsmål var kvar offside. Bentacklingen av Sætra var självklart straff.

Om en kille som missade sin förra straff tar straffen från den ordinarie straffsparksskytten hade jag stått kvar. För vad är det enda IKT kan bättre än AC – jo att gå på kraft och inte placera bollar. Det märker man också om IKT när bollen når foten eller huvudet i offensivt straffområde. Fredrich, allsvenskan värste TV-målvakt genom tiderna, borde stått svar, väntat ut straffen. Men Friedrich är ingen sådan målvakt.


About this entry