Man måste vinna hemmamatcher

Graham Potter, den bäste engelske tränaren i modern tid, får sparken sju månader efter att han anställdes. Under tiden har Chelsea köpt spelare för 3,8 miljarder. Och spelat med andremålvakten. 

Potters företrädare, tysken Tuchel, är nu aktuell som Bayern Münchens nye tränare. Den gamla tar väl över Tottenham medan Potter hamnar i…    Oavsett var han och hans team hamnar kommer de att lyckas. Liksom man gjort i Brighton, Swansea och Östersund. 

Ordinarie målvakten Mendy har varit skadad. Reserven Kepa står visserligen i Spaniens landslag men är egentligen en högst medioker målvakt – en av de sämsta i EPL.  Det har inverkat menligt på försvarsspelet men det huvudsakliga problemet är att man inte gjort mål på alla chanser man skapat på hemmaplan mot förlorarlag, senast Aston Villa. Och känslorna blir så mycket större och svårare att ignorera när man tappar poäng på hemmaplan. Det blir en negativ kultur med fel förväntningar – tvärtom vad klubb och supportrar vill och kräver. 

Lägg till massor av andra skador och att det tar tid att skapa ett helt nytt lag men ny spelstil.  En ny tränare behöver tur för att det ska klicka direkt. Den turen har nu Potter saknat. 

Personligen är jag lite oansvarligt lycklig över att jag slipper hålla på Chelsea framöver – det har varit en verkligt tuff tid, oavsett resultat. Jag är nu öppen för de flesta av Potters kommande uppdrag, bara det inte blir i Glasgow Rangers, Espanyol, Lazio, Rysslands landslag  eller Real Madrid.  Det brådskar inte. Graham Potter, världens tredje bäst betalde tränare, hade fyra år och fem månader kvar på kontraktet.  


About this entry