En allsvenska full av konflikter 

Det tog 24 timmar och så var mitt allsvenska tips punkterat. Men än är det inte kört….

Häcken framstår som seriens bästa lag. Romero för 6 miljoner som bästa fantasyköpet! han och Häcken borde gjort minst tre mål första 20 minuterna mot Elfsborg. Vars målvakt var osäker och deras unge mittfältare Noa Söderberg fullständigt obegripligt dålig, i förhållande till självförtroendet. Tror han slog bort 15 bollar, bara i första. Allt han försökte gick fel. Men han fortsate försöka alls han byttes ut i 55:e i en gest av barmhärtighet. Häckens matchplan var att överlasta på högersidan och sedan slå en cross mot bortre delen av straffområdet. De lyckades varje gång. De här kortväxta, ofta mörkhyade männen fick t o m stå och nicka helt oantastade nära mål. Borde faktiskt gjort fyra, redan första kvarten. Varför får inte Elfsborgs i särklass bäste målvakt Tim Rönning inte stå? 

Djurgården behövde inte förta sig. Joel Asoro lyckades komma ut som än mer korkad än vad vi misstänkte. BP:s försvar, som jag prisat, föll samman och Oskar Linner räddade tvåsiffrigt. Han hade kunnat rädda Giffarna kvar i allsvenskan – så bra var han på Tele2. Djurgården har en bred bänk men om Magnus Eriksson blivit alltför gammal hjälper inte det. 

MFF chansspelade. Rydström tanke var att vi gör fler mål än vi släpper in. Så vägrade Kalmar anfalla och MFF gjorde mål på straff. I går sa Rydström att försvaret mot Kalmar var solitt. Det var det definitivt inte. Nu är Lasse Nielsen tillbaka och tätar. Till sommaren kommer Pontus Jansson men frågan är fortfarande – varför vägrar MFF köpa en boxspelare? Och varför är AC återigen skadad? Och Lewicki inte heller klar? Gillar Busanello. Tycker inte att Tahi Alis insats var värd att haussas. Usel inlägsfot, hög risktagande, många bolltapp. Funkade mot Kalmar sp länge de vägrade korsa mittlinjen. Men han har utvecklats mycket sedan tiden i HIF. De rödvitas danska tränare har mycket att lära. 

AIK har köpt en reservlagsspelare för många miljoner av vad som påstås vara ett kriminellt nätverk. Sportchefen tar timeout, Guidetti ser ut som en föredetting och Jimmy Durmaz klagar på Örjans Valls naturgräs när det på Friends är ännu sämre. Dessutom hittar AIK inga gräsplaner i Stockholmsområdet att träna på – trots at de spelar sina nio första matcher på naturgräs. 

35-årige Skulason är offentligt skitförbannad på att hans sportchef och tränare köpt en massa utländska spelare och att det bara får vara nio i varje matchtrupp om 18. Sportchefen beklagar det. Tränare Guld Glen som säkert styrt köpen är tyst. Det är naturligtvis pinsamt, både antalet utländska spelare och att lagets mest rutinerade spelare kritiserar ledningen i media. Just dt här säger rätt mycket om det kaos och den svaga ledning som styr IFK Norrköping i april 2023. Vi är många som tror Guld Glen blir först med att få sparken men övriga ledningen borde följa med. 

Jag hade Törnqvist i mål i mitt Fantasylag men Mjällby släppte två simpla mål mot Varberg. Varav en var en tabbe och den nye målvakten gjorde flera misstag. Tänker att MAIF siktar på 0-0 i Värnamo. 

IFK Göteborg är också en kaosklubb den här våren.  Sirius tvingades kasta in Kristoffer De Garca i Parken. Han som Janne Andersson skänkte en landskamp. Gustav Lagerbjelke fick samma ofattbara gåva i vintras. Nu sitter han fast på bänken och är därför, likt De Graca på väg till Beneluxländerna. Mer om det här att Jannes dåliga mittbackar blir landslagsmän och sedan direkt proffs i Holland och Belgien i en annan text. 

Hammarby var lika överlägsna Degerfors som DIF slaktade BP. Men de grönvitas försvar var pinsamt dåligt. Halmstad kämpade för fullt och har en struktur i sitt spel som de andra bottenlagen saknar, dit jag för övrigt räknar Norrköping till en total makeover inträffar. 


About this entry