Vad Rydström borde ha lärt sig vid det här laget

Tahi Ali är en gudabenådad dribbler men precis som i HIF kan han inte försvara (orsak till BP:s mål)  slår bort massor av enkla bollar och har en inläggsfot som känns fel påsatt. I går hade han inga målchanser men där är en annan sak att jobba med. Utbytt först i pausen. Han vill, han försöker men kan inte. Än.

Kiese Thelin har gjort tre mål nu men känns ändå inte som en boxspelare. Han vinner alltför få luftdueller, nickar vingt och snett och är ganska långsam. I övrigt vägrar Rydström spela med kvalificerade anfallare. I går kastade han in Seijdu som visserligen slog det låga inlägget som IKT petade in men: IKT var offside och Seijdu lyckades inte men något annat över huvud taget på 25 minuter. Det saknas, ännu 16 månader efter att Colak inte fick nytt kontrakt fortfarande en boxspelare i MFF.

Med Lasse Nielsen skapades lite bättre stabilitet i försvaret. Det var Nielsen, och inte fyrbackslinjen, som gav det. Istället kändes det konstigt att MFF stod kvar med tre spelare en bit in på BP:s planhalva när motståndarna alla var inne i eget straffområde. Att MFF både spelar med två inte överdrivet naturliga yttrar och två mer wingbacksliknande spelare skapar obalans. Ofta springer de på varandra, där längs kanterna.  Jag skulle önska att MFF spelade med tre mittbackar varav minst en har lite snabbhet och kan slå en 20 meterspassning. Cornelius är en utmärkt värvning och en av seriens två, tre bästa mittbackar, men jag skulle också vilja att Lewicki startar som mittback. Nielsen är duktig i luften och har OK omdöme. Resterande spelare i backlinjen är bara överflödiga.

Det är nu uppenbart att Rydström spelar både två falska wingbacks och två offensiva mittfältare som falska yttrar för att han saknar en spelare som kan komplettera IKT. Jag skulle ge AC en än mer offensiv roll – han är dessvärre det närmaste MFF har som komplement till IKT.    


About this entry