Tre skitpoäng

Värnamo vann tillfällen offensivt straffområde 23-8. Vann avsluten 14-10, på mål 5-3, bollinnehavet 65-35 % och hörnorna 15-6. Men Värnamo förlorade en usel match med tre skitmål varav två studsade Norrköpings väg. Den stora skillnaden mellan IFK-lagen i Parken var Värnamos vitryske målvakt Vaitsiakhovich. Han gjorde tre galna utrusningar och ett av dem resulterade i mål. Oscar Jansson gjorde flera mycket bra räddningar. Värnamos överskattade, offsidestående Gustav Engwall snodde ett mål från lagkamraten Netinho och  där med minst en poäng försitt eget Värnamo. Marco Lund hade dock en nick i stolpen så oavgjort hade kanske varit mest rättvist. 

Jag tycker Norrköping gjorde en skitmatch – man blir inte utspelade av ett kommande bottenlag på hemmaplan. Värnamo tog sig väldigt lätt in i straffområdet längs marken. Därav 23-8! Ceesay var OK igen. Det stora glädjeämnet, förutom tre poäng, var Jakob Ortmarks comeback. Och att damlaget tog poäng på Studenternas och även de obesegrade: Njuta, Glömma, Gå vidare!


About this entry