”Inte övertygande, just därför övertygande”

Tippade tre måls skillnad. Blev tre måls skillnaden mellan Malmö FF och IFK Norrköping. Alexander Axén sa något klokt, rubriken. MFF spelade inte speciellt bra – ändå vann man seriefinalen 3-0. 

MFF borde ha gjort fler mål första 25, sedan tog klackarna över. Baksidan av foten alltså. MFF och AC började leka boll. Fatalt. Efter pausen somnade man helt in, bjöd in Norrköping i matchen och hade Sigurdson fått med sig bollen när Khazeni spelade den bakom honom hade IFK kunnat nå oavgjort.  Totte Nyman hade också en nick där han tryckte bort motståndaren och placerade nicken utanför. Bästa chansen var Linds friläge som en dålig mottagning förstörde. Efter 50 sekunder. Det var allt.

Märkligt att MFF startar ännu en match med att vara centimeter från ett baklängesmål. Norlin i Blåvitt hade tre frilägen första fem. BP hade en grym chans första tre innan de gjorde mål. 

IFK gjorde en relativt utmärkt match. AIK bjöd på chanserna, mot MFF gjorde man sin bästa match, trots 3-0-förlusten.  Man skapade inte så många chanser men försvarade sig hyfsat trots att Ortmark var högerback och Baggesen tvingades försvara en mot en alltför ofta. Bäst i IFK: Khazeni. Eriksson var också bra. Oscar Jansson glömde jag förstås. Chanslös på målen, gjorde flera fina parader och styrde bort Vecchias friläge från nära håll med bröstet.

Apropå att ta lång tid på sig och bristande underhållning: Oscar Jansson tar ned Joseph Ceesays dåliga inlägg från kortlinjen 51:48. Sparkar ut en 52:08. Det är 20 SEKUNDER, 14 fler än han får hålla den. Märkligt! Det var naturligtvis inte maskning med tanke på underläget men att varken han eller domaren instinktivt reagerar på 20 sekunder är besynnerligt. Säger något om hur lite varken domare eller spelare bryr sig om en så pass viktig regel. De bryr sig inte om regeln för att de inte tycker den är viktig – för att maskning och tidsfördröjning pågår hela tiden, överallt på planen.


About this entry