Fult och grinigt i regnig målvaktsmatch

Oscar Janssons vänster underarm räddade en poäng borta mot Blåvitt. Samtidigt gav deras unge isländske målvakt Benediktsson bort ett mål och höll på att skänka ytterligare ett några minuter senare, alldeles före halvtid. När lagen gick ut minuterna senare var det ingen lagkamrat som gick fram till honom utan den olycklige, nervöse 20-årige målvakten fick gå ensam i regnet med tunga steg. Det kändes som om de ville straffa honom för misstagen oc hade dåliga nerverna.

Det säger mycket om IFK Göteborgs problem och hur alla deras överåriga spelare hanterar den här prekära situationen efter fem impotenta omgångar. Samtidigt imponerades jag av inramningen, av den stora publiken i det dåliga vädret.

Norrköping? Helt OK med tanke på att man i år är ett lag strax under mitten ( liksom Blåvitt) och ska vänja sig till att titta nedåt. Just nu fyra poäng från nedflyttning. Blir inte fler efter Hammarby, snarare färre efter troligt oavgjort på torsdag. Såg ett par, tre bra anfall men annars verkade det helt tomt på idéer och struktur. Förutom Jansson tyckte jag att Gunnarsen var OK på att nicka och blockera, liksom Ortmark så länge han var i mitten och Kalley. Kalley är tillsammans med Jansson på bänken i mitt fantasylag. Tänk om Guld Glen fattade hur bra Kalley är i förhållande till Baggesen. 

Blåvitts mål kom efter två dåliga markeringar från Traustason och Ceesay. Blåvitts mörkhyade inhoppare Abdullahi borde naturligtvis avgjort ifall han kunde nicka. ”Just över”, konstaterade Discoverys kommentator Peter Barrling om det perfekta läget fem meter från mål som nickades tre, fyra meter över.  

Till den usla, oavgjorda fotbollen, och de 43 000 frisparkarna bidrog som vanligt seriens sämste domare Victor Wolf. Att man som Marcus Berg kan hindra en omställning genom att handbollstäcka ett utkast utan gult är alldeles otroligt. Och sedan bara eskalerade det med fasthållningar och höfttacklingar. Hur Salomonsson och Sebastian Eriksson slapp tre, fyra gula kort är totalt obegripligt. Vad fan man än gör med Wolf som domare vet man att det värsta som kan hända är att Wolf kallar till sig en, ler och försöker prata en till rätta. Mot slutet plockade han upp kortet men att Berg slapp undan borde rendera Wolf en avstängning. Allsvenskan hade mått bra av att slippa Wolf ett tag. 

Precis så frustrerande var även det 161:a kamratmötet: dålig fotboll, dålig domare, dåligt väder, dåliga experter och kommentatorer (fast Dubbel-Anders var OK). ”En bra match” menade Discoverys expert Irma Lundin…   


About this entry