Inför MFF-Häcken: hjärnskada och matchavgörande detalj

Överraskad av att Cornelius påstås spela. Lika överraskad över att han ”tränade för fullt” i fredags, enligt Fotbollskanalen och Sydsvenskan. I fall han var yr och hade synförändringar i söndags borde han absolut inte spela redan nu. Rydströms uttalande om att Cornelius spelar i hans huvud, tolkar jag som om att han försöker lura Häcken. 

Det vore märkligt ifall Rydström, som varit försiktig med att matcha skadebenägna spelare, riskerar bestående hjärnskador på sin främste mittback för en match i nionde omgången. 

Kollade på Häcken i cupfinalen – utifrån söndagens tidiga seriefinal. Vänsterförsvaret var mindre bra. Ytterbacken ett runningsmärke och när denne låg högt upp tvingades Hovland ut där och framstod även han som stel och utan koordination. Abrahamsson brist på höjdspel är också något MFF bör kunna utnyttja. Häcken har stora problem när man tappar bollen i motståndarnas tredjedel. Det är alltför lång väg hem och åtminstone tre defensiva spelare såg långsamma ut. Hovland i vänsterbacksposition skulle haft gult när han drog ned en spelare som ställde om. Samma sak hände på mittplan med andra innerbacken. Med tanke på backkrisen i MFF borde man nog ligga lågt, minimera ytorna kring Häckens snabba spelare.  

Eftersom offensiv spelare i Häcken längre kan nicka. Förutom vid fasta borde kanske MFF överraska Högmo, ligga lågt och ställa om i början av matchen. Kanske också göra det under olika perioder i matchen. Speciellt i fall de får första målet. 

Jag tror matchen avgörs av domaren. Accepterar han att Häcken förstör MFF:s omställningar utan andra konsekvenser än simpla frisparkar, allvarsord samt överdrivna gester tar Häcken poäng. Annars blir det 3-2! 


About this entry