Mest sensationella NBA-slutspelet någonsin? 

NBA är nästan framme vid finallagen. Alla var överens om att Bucks eller Celtics skulle få klä hela rostern med ringar. Miami Heat gick till slutspel som åttonde och sista lag. Nästan omedelbart bröt lagets näst bäste spelare, och skytt, handen. Oddsen på att de skulle slå ut Bucks 4-1, Knicks 4-2 och nu ha 3-0 mot Celtics är astronomiskt. En orsak är Jimmy Butler, en av världens bästa basketspelare vad gäller attityd och ledarskap. Han är inte överdrivet lång, skjuter inte speciellt bra och gör aldrig spektakulära saker men han gör så mycket bra, och rätt och är en defensiv ikon! 

Hans anti-tes är Celtics nye coach som misslyckas med allt. 

I West gick Lakers till final men ligger nu under 3-0 mot Denver. Men bara att de tog sig till slutspel var en sensation. Alla trodde Jokic skulle dominera totalt men mot Lakers har den förtalade och dissade guarden Jamal Murray stigit fram. Alla tror Nuggets kommer köra över Heat. Men ett lag som krossat Bucks och Celtic – visst borde de ha en rejäl chans mot vilket annat basketlag som helst. 

FC Barcelona kvalificerade sig till Final Four. Såg fram emot semin mot Madrid men blev som vanligt, i Final Four, djupt besviken. Stjärnan Mirotic sköt 1-11.  De var så rädda för Madrids skottblockare Tavares att de gjorde första periodens 22 poäng på 7 av 9 treor och ett straffkast, av två. Sedan satte knappt ett enda straffkast till, och misslyckades skjuta treor. Ledde fortfarande i början av tredje men sedan föll man ihop totalt. Så tråkigt!   

Helt avgörande var att de inte lyckades utnyttja fördelen att en 222 cm lång kille inte springer tillbaka till D så där jättesnabbt. Inte ett enda poäng på snabba uppspel. På hela matchen. Skandal! 


About this entry