Valdimarsson?

Elfsborg har en av allsvenskan två, tre bästa målvakter. Han sitter på bänken och heter Tim Rönning. Istället har 21-årige islänningen Valdimarsson stått alla matcher. Mot Häcken övertygade han inte. I går mot Norrköping gjorde han minst två huvudlösa utrusningar och nickade bort bollar. Han gjorde en misslyckad utrusning som Norrköping inte förvaltade och han hade flera dåliga utboxningar. Dessutom slog han bort tre, fyra bollar, på liggande boll. På plastgräs.

Han gjorde även en bra utboxning, en vacker räddning i höjden där han visade sin smidighet. Men. Det räcker inte. Efter de två galna, helt onödiga och ytterst riskabla undannickarna gick han i slutet på nytt ut till straffområdeslinjen och plockade ned Kalleys frispark i trafik. Det var ju bra men som målvaktstränare hade jag blivit vansinnig på det agerandet som uppenbarligen är hans brand. Ifall du gjort två felaktiga bedömningar – riskera absolut inte en till på exakt samma sätt. I fall du missar nåt, får en tackling domaren inte bedömer som allvarlig så är du helt såld och målet tomt. För att plocka ned en höjdboll 16 meter från målet.  


About this entry