Noah Söderberg?

Det andra av två jättelika frågetecken för Elfsborg. Laget som är tvåa i allsvenskan och kan ta över ledningen i fall de på söndag besegrar Malmö FF med två mål.

Jag har sett Noah Söderberg i går mot Norrköping och i första omgången mot Häcken. I premiären var den nye mittfältaren så usel så han blev utbytt i pausen. Vilket kändes som åtminstone 40 minuter alltför sent. Han slog bort massor av enkla bollar, låg ständigt fel i position och hade svårt med teknik i allmänhet och bollmottagning i synnerhet. I går mot Norrköping hade Elfsborg inlett furiöst och pressade tillbaka hemmalaget. Så efter cirka tio minuter gick deras offensiva passningsnav sönder. In kom Noah Söderberg och Norrköping tog över matchen. Söderberg byttes återigen ut i pausen. Skulle säga att hans såg ut som en ordinär spelare i Division 2. Man är oerhört missnöjd med en spelare ifall man byter ut honom efter 30 minuters speltid och till media inte hittar på att det är en lättare skada eller liknande. Jimmy Thelin sa sanningen – för att spelaren uppenbarligen har något att lära. Det är nöästan som en utvisning, begärd av den egna tränaren. Jimmy Thelin har investerat oerhört mycket förtroende i den 21-åring som uppenbarligen skiter i det. Därför markerade Thelin!  

Nu kan det förstås vara en tillfällighet – att jag sett 21-årige Söderberg i två sanslöst dåliga matcher och att han är väldigt bra annars. Men. Thelins desperata byte plus det faktum att det varit de enda två matcher där Elfsborg fått motstånd gör att jag tror det är något annat som är väldigt fel med Noah Söderberg. Ska bli spännande att följa hans fortsatta elitkarriär – ifall den inte redan är över.    


About this entry