Allt avgöras på några få sekunder/ NBA och EM-fotboll

Tre poäng, 8,5 sekunder kvar och bollen på egen planhalva. Hur kunde Celtics trotsa de oddsen?

Luka Doncic satte en 3:a med 3,0 sekunder kvar, med 218 cm Gobert i ansiktet, till 109-108. Minnesota Timberwolves stjärnor svek men Naiz Reid kom från bänken och hade satt 7 av 8 treor. Nu fick han ett öppet, sista, skott men missade. Outsidern Dallas Mavericks har vunnit två raka bortamatcher. Trots att en av ligans bästa straffskyttar Kyrie Irwing missade tre raka straffkast sista minuterna. 

Celtics snodde bollen, Jaylene Brown satte en trea för förlängning från allra längst ned i hörnet och nu leder favoriterna med 2-0 efter en komfortabel andra seger. 

NBA-slutspelets ”semifinaler” bjuder på fantastisk sport, och underhållning. Basketens regler gör att det finns en helt annan intensitet och spänning än i till exempel europeisk fotboll eller baseball.  Jag älskar det. Startar varje dag med att se en halvtimme av nattens match. Så har det varit i fem veckor och så blir det fram till midsommar. Det är en oerhört skillnad mot det EM-slutspel i fotboll som jag tror blir rätt långtråkigt, åtminstone i gruppspelet. Väldigt många matcher mellan mediokra lag som inte vågar eller kan bjuda bra sport och underhållning. Många långa avbrott för fantomsmärtor, fiktiva skador och en förskräckligt ineffektiv speltid. Helt utan den här infernaliska spänningen som NBA nästan garanterar.   


About this entry