Niclas Carlnén – ”vad döljer du för mig i dina mörka ögon”?

Niclas Carlnén, vd i Malmö FF. Berodde hans ovilja att svara på en insinuant fråga på att han döljer en stor hemlighet som endast är uppenbar för några få?

Finns det en stor dold hemlighet i Malmö FF som alla blundar för? Hamnar i en diskussion på fb med utgångspunkt i Niclas svar på Sportbladets artikel om ”Frågan MFF:s vd vägrar svarar på”. Utifrån detta menar mina diskussionskamrater att ”något inte stämmer i MFF”. Gamle måltjuven Issa Manglid går så långt att han menar att detta är något ”alla blundar för” utom han själv, Max Wiman och Stefan Alfelt.

 

Själv tycker jag det var dålig journalistik och slutsatsen ”löjlig”. Det är klart att en vd är sur och frustrerad när laget åkt ur CL så här. Och när en journalist nästan direkt på slutsignal insinuerar att allsvenskan är avgjord då 13 omgångar återstår. Som så ofta hamnar jag på andra sidan i en diskussion med sportjournalister. Det är nästan alltid så när jag diskuterar journalistik och etik med sportjournalister.

 

  1. Om det är något alla blundar för så måste ”det som inte stämmer” vara uppenbart. Vad är då felet? På vilket sätt märks det annat än på en sur vd?

 

 

  1. Det är klart att en stor fotbollsklubb tänjer på regler och lagar – speciellt i Sverige där insynen är noll och allting anses frid och fröjd bara för att det där är medlemmarna som bestämmer… … dessa romantiska kulisser anses som en garanti för att verksamheten är obrottsligt lojal till RF:s värdegrunder.

 

 

  1. Ett eventuellt uteblivet Europaspel innebär tre saker förutom att det alltid blir internt missnöje när klubben misslyckas så här fatalt : A. Ytterligare ett år där MFF förmodligen går minus. B. Förlorad ära och C. Att de ytterst ansvariga, vd:n och sportchefen förmodligen inte sitter exakt lika säkert – man kan inte fortsätta att skylla allt på de tränare de själva rekryterat. Inget av det här är egentligen ett stort problem för ”MFF-familjen” 2018. Sportchefen Daniel Andersson är den egentlige ”Gudfadern” medan den av medlemmarna valda styrelsen och ordföranden håller oerhört låg profil. Speciellt ifall man jämför med vem som brukade ha den reella makten i Malmö FF.

 

Relationerna är tajta och långvariga, ekonomin fortfarande löjligt välmående. Det som inte stämmer finns någon annanstans, i omklädningsrummet och det var knappast därför vd:n blev sur på journalisten som insinuerade på att han visste hur allsvenskan skulle sluta. Vad det är tänker jag inte skriva om här och nu, det får vänta lite och dessutom är jag nyfiken på hur uppenbart det är för de som anser sig se och veta.

 

Ps Personligen anser jag fortfarande att MFF är favoriter till det allsvenska guldet 2018. Har ansett det hela säsongen och tycker inte det finns anledning att rucka på det tipset för att vd:n blir sur på en stockholmsjournalist som tror sig veta bäst.

Pss diskussionen om ifall Niclas har mörka ögon eller inte kan vi kanske ta vid ett senare tillfälle. Låt oss vara överens om att de vid Johan Flincks fråga mörknade betänkligt (men troligtvis endast tillfälligt).

 

 


About this entry