Antalet ”Shining”-smittade fördubblas

Tänk dig en liten, kall enslig ö i Nordatlanten tillsammans med Erik.. … ur The Shining”.

Vad var oddsen för att Erik Hamrén skulle misslyckas även med Island? Bland mina danska fotbollsvänner, speciellt de som följer Ålborg, framstår han som ett skämt. Att han var hyllad svensk förbundskapten i sex säsonger tycker de trotsar logiken. 

Det finns säkert någon ordförande och storsponsor i en allsvensk klubb som tycker att klubben behöver lite mer ”shining”. Nu när Erik är arbetslös (ifall inte AMS-förbundet i Solna har någon obskyr uppgift åt honom).

Just begreppet Shining får mig alltid att osäkra argumenten. När någon tar de orden i sin mun lyser starka röda varningslampor i min fotbollshjärna. 

I förra veckan hörde jag det, igen. En glad, förväntansfull ny tränare för FC Köpenhamn berättade inför matchen mot FC Midtjylland om vad han trodde skulle var skillnaden mellan Ståle Solbakkens FCK och Jess Thorups. Jess ändrade det 4-4-2 FCK spelat i tio år till ”det offensiva” 3-4-3 och förlorade debuten 4-0. Det kunde varit betydligt mer ifall inte Karl-Johan Johnsson, den ende som verkade begripa sin position på plan, räddat så mycket. FCM hade 21 avslut varav 6 mål, det nya offensiva FCK 3 avslut och inget på mål. 

Det finns säkert någon annan, mindre bemedlad, dansk Superligaklubb som till våren tycker de är i behov av lite extra offensiv ”shining… 


About this entry