Nyrenoverad Oliver orkar avgöra

Min hyllning till den nye Zlatan, Chelseas Giroud, var inte ogrundad. Gamlingen från Grenoble var villig, pigg, relativt lätt i kroppen och spelade med stor intensitet. Inte alls som de förra säsongerna då han bara sett trött ut, på halvpension, ungefär som hans gråa, superfula hemstad.

En effektivare fysträning och kostbalansering har gjort kroppen är lättare, gett glädjen tillbaka. Hade man sett Giroud kasta sig mot främre stolpen med utsträckt vänsterfot förra säsongen hade man trott han sprungit och trillat istället för att skarva in 1-1.  Pånyttfödelsen, återuppståndelsen bland stora funktionella centrala forwards kommer ge honom extra många spelminuter. Speciellt som Timo Werner verkar vara världens störste målsumpare. Bland de tre bästa djupledslöparna i världen, underbart bra tillslag i steget men ge grabben en öppen målchans och han missar garanterat. 


About this entry