Samma spelare, samma problem

MFF-matchen ska jag inte vara alltför kritisk till – men 0-2 på Gamla IP mot Mjällby kändes inte bra. De gula Listergubbarna var bättre, kunde gjort ett par mål till. Man ska inte dra alltför stora växlar, tävlingsmatcherna börjar ju först om en vecka men…

Problemet är att de spelare jag inte hade fullt MFF-förtroende för 2020 inte heller gav mig någon ro den här februarifredagen 2021. 

Marko Johansson kom inte ut när han skulle, tog ett steg åt fel sida i precis fel ögonblick och släppte därför in en onödig frispark. För mig är han inte tillräckligt bra för att vara förstemålvakt i MFF. 

Bonke stod i fyramannamuren. Han hoppade inte alls. De andra tre alibihoppade – ungefär som om de hade hopprep i händerna. Det här med usla MFF-murar har jag skrivit om sedan Salzburg för sex år sedan. Det är besynnerligt att MFF-murkulturen vägrar hoppa. Bonke är en bra spelare enbart när det gäller att försvara ledningar, lågt. Hans misstag bidrog även till 0-2. 

Vid det målet var också Franz Brorsson väldigt passiv. Han vägrade dessutom visa förtroende för Marko utan slog som vanligt hellre ut bollen till inkast än att nicka eller passa hemmåt – även det en besynnerlig sak.  Brorsson har alldeles för många fel för att kunna starta. 

Rakip blandar och ger, förlorar alla närkamper, är inte heller så bra som krävs av en startande MFF-are 2021. 

I övrigt – försäsong. Testmatch, inte så mycket att gnälla om. Jo, Armin Sarr fick ett öppet läge av Rieks. Efter fem minuter. Hade bara att stöta in bollen men visade att han inte har en toppforwards tankar och känsla. På gott och ont. Är man ensam toppforward är det mindre bra att inte kunna agera som en ensam toppforward. 

Mjällby hade ett helt annat bett i sina anfall och omställningar. MFF hade Rieks som hade två solklara avslut ytterst dåligt förvaltade. Först rakt på Brolin, sedan ett försök att placera bollen som den oerfarne målvakten läste utan problem. Så vem ska göra alla MFF:s mål i år? Antonsson? Tillåt mig tvivla.

PS Brolin var bra. Stod exakt rätt placerad varje gång. Inga misstag, många bra ingrepp men jag vill gärna se mer av spelet med fötterna.


About this entry