Sex snabba efter Mjällby

Värsta bytet någonsin? 

JDT bytte ut Berget och Peña mot totalt misslyckade Nalic och Abubakari. Det var inte många rätt på de inbytta spelarna. Abubakari springer snabbt – nåt mer som håller allsvensk klass i den kroppen? Nalic är bara rädd och ineffektiv. Stod och längde på kanten istället för att ta sig in i straffområdet utan boll. Med boll…Går undan varje 50/50-boll. Det var gott om sådana sista kvarten. Berget älskar närkamper och missar aldrig ett motlägg. 

AC:s usla tillslag på fasta situationer

När han slagit några dåliga hörnor och frisparkar började jag räkna. Kom fram till sex dåliga. Fann inte rollen, fick inga bollar att jobb med där framme. Sämsta matchen i MFF-tröjan oskadad? 

Johan Dahlins trippel-misstag

En målvakt ska i första hand vinkla ut bollen till hörna. Eller bara låta bollen studsa stolpe ut. Är han säker på att kunna hålla den ifall nu inte stolpen är i vägen. Det var den. Jag tror Johan Dahlin hade lite hybris. När han sedan tappat bollen försöker han inte dyka och fånga den igen utan vänder sig ett kvarts varv och kastar sig med sidan rakt ned samtidigt som han vänder bort huvudet. Agerandet tyder på stor rädsla. Det är inte heller lätt att fånga en förlupen boll ifall man inte försöker se vart den är. Ett ingripande som definitivt inte hedrar MFF:s nuvarande förstemålvakt.  

Bråket efter slutsignalen

De som var sämst i startelvan var de som var de sämsta förlorarna efter slutsignalen. AC och Dahlin skulle bara bråka. OK, Dahlin försökte i första hans bara balansera oddsen vad gällde aggressivitet men det var inte lyckat. 

Bojan Pandžić och Jon Persson 

Under många säsonger bland allsvenskan två, tre sämsta domare. Det är fantastiskt hur han lyckats hålla sig kvar. Jag såg honom i Superettan för ett tag sedan så jag tror han tvingats göra comeback för att så många av de allsvenska domarna har problem med rättsväsendets domare, åklagare och utredare. Inför VAR.

Jon Persson tycker riktigt illa om MFF. Den hands som var på en Mjällbyspelare när Anel nickade ”såg jag inte”. Han gav Bojan Pandžić rätt i alla domslut – även de uppenbart felaktiga. Denne uppträder stundtals som en kommentatorsclown och avslutade dessutom med att tycka att MFF var ”riktigt dåliga”. 

Det tycker inte jag. Detta var bara ännu en match där MFF skapar väl så många bra chanser för att vinna matchen utan problem. Lägg där till de galna bytena, Dahlins ”självmål” och en skyttekung som den här hösten missar precis allt som serveras honom. Till och med ett par frilägen. 

Publiken

Fint med 21 000. Roligt att MAIF tog med så många. Bidrog till den fina stämningen. Fast bengaler – är de verkligen bangaler och avbrott som ska ”rädda svensk fotboll”

Det är inte kört men som jag skrev inför förra omstarten efter landslagsuppehållet  – det är AIK som är MFF:s huvudmotståndare. 


About this entry