Astrit och svenska cupfinalen

Den dog lite så fort jag hörde Astrits röst. Förlåt mig men han framstår faktiskt som dum, likt en parodi på en inskränkt före detta fotbollsspelare. Jag har ingen aning om hur han är utan mikrofon men det han säger i sändning får mig att så smått skämmas på svensk fotbolls vägnar. Är verkligen Astrit en av landets bästa experter i TV?  

Exempel! När han ska beskriva en spelare så säger han hela tiden att denne är ”bra”, ”en talang”, lovande” och ”är mycket duktig”. Han lyckas faktiskt aldrig berätta varför! Första gången tror man det är ett misstag men när det upprepas gång på gång. Alltså! 

Den enda gången Astrit sa något av värde var då han tyckte domaren borde gett Mjällby en straff. Abrahamsson kom sent och slog till Tom Pettersson på käken samtidigt som denne försökte nicka mot tomt mål. Det är visserligen inte detsamma som att ”domaren försöker skydda målvakterna” men i princip har Astrit rätt – kommer man sent in i ett motlägg och skadar motståndaren utan att själv träffa bollen ska det vara straff. 

Sedan ska Astrit försöka bagatellisera Tom Pettersons huvudskada genom att säga att det inte var allvarligt för spelaren ”har så stort huvud”. Så, ja, kanske var resonemanget om straff bara var en tursam tillfällighet.

Häcken var ett nummer för stort. När Mjällbys högerförsvar består av spelare som Arvid Brorsson och Ivan Kricak som verkade både nervösa och dåliga på att markera så släpper man in många mål. Noel Thörnqvist visade också att han är ung linjemålvakt och har mycket att lära – framförallt på trean men även på första målet där han istället för att göra en fotparad försöker kollapsa. Ett beslut, en reaktion, som var fel!  

Nu danska cupfinalen! 


About this entry