Allt talar mot Chelsea

Chelsea har bokat vår torsdagstid den 14:e så vi får träna efter dem. Körde lite lätt träning idag med mycket tvåmål och lite skott. #mff,#gröstorpsif

0-4 mot Bournemouth borta förstärker min övertygelse om att MFF faktiskt har en bra chans mot Chelsea om exakt två veckor. Allt talar nödvändigtvis inte för MFF men allting talar emot Chelsea.

Jag skrev det redan 17 december ”Drömlottning” och senast för tio dagar sedan om ”Brutala, överskattade Chelsea”.

Chelsea är ett lag som med dåligt försvar som helst vill ligga lågt och försvara i egen box. För att sedan slå om – de är lika bra på snabba omställningar som de är dåliga mot låga försvar när de tvingas anfalla mot nio spelare. Det var långsamt, fantasilöst och orörligt. Hazard försökte hämta bollarna men han hade tre motståndare på sig i samma ögonblick han hade bollkontakt.

I går hade de bollen 70 procent i första halvlek men skapade endast en enda bra chans (som gamle Celtickeepern Arthur Borac tippade i ribban. I övrigt var de farligaste chanserna hemmalagets kontringar.

Inte förrän efter 0-2 i andra satte de in Giroud som faktiskt är lagets ende naturlige boxspelare – resten är i första hand omställningsspelare.

1-0 kom då nye vänsterbacken Emerson Palmieri missade en offsidefälla i straffområdet med fyra, fem meter. Han gjorde många dåliga saker.
2-0 En kontring där Rüdinger och Davis Luiz såg ut som överviktiga pojklagsspelare.
3-0 Igen på en kontring där David Luiz ligger helt fel.
4-0 Frispark och nickskarv där Giroud inte gör sitt jobb.

Målvakten Kepa gjorde i princip inte en enda räddning på hela matchen. Vid alla de tre första målen lade han sig tidigt åt fel håll då frilägena. Han chansade, försökte läsa avsluten och kom ut fullständigt ordblind.

Det är fascinerande att Chelsea som haft bland världens bästa målvakter i 10-15 säsonger och så plötsligt köper en så medioker målvakt – för mer pengar än någonsin betalts för en målvakt. Det är ett mycket, mycket märkligt köp!

Sammanfattningsvis förstärktes intrycken. Chelsea har stora problem med låga försvar och deras backlinje saknar både omdöme, koordinering och snabbhet. Orkar MFF spela lågt, ligga rätt och vara bra organiserade finns det utmärkta chanser att vinna hemma tack vare omställningar.

Att nu managern går ut och dissar sig själv i ett sista försök att utmana spelarnas moral och heder är intressant. Vinner man inte hemma på lördag hemma mot särklassiga jumbon ”Hudds” byter man tränare på söndag. Sarris självdissning är ett ultimatum!

För att göra det än jävligare: två dagar före Malmö är det ligamatch borta mot Man City och två dagar efteråt är det FA-cup-match mot Man United.

Säg så här. Mancheterlagen kan indirekt göra Malmö FF till en vinnare eftersom av de tre turneringarna är Europalegue självfallet den minst viktiga. Ett kvalificera sig till nästa års CL är högsta prio, precis under ligger en eventuell FA-cupseger och långt, långt efter den CL-biljett som Chelsea kan få genom att spela nio tuffa matcher i EL. Skulle jag välja bort någon turnering (och det måste nog Chelsea göra) blir det utan tvekan till Malmö FF:s fördel. Ju tidigare Chelsea lyckas bli utslagna desto bättre för klubben… …alternativt ställer man upp med unga, orutinerade spelare i Malmö, de som INTE ska spela de viktiga matcher före och efter.För tre tuffa matcher på fem dagar klarar inte ens Hazard, Willian, Pedro, Kate, Jorginho, Kovacic och allra minst Higuin – bland de spelare som springer och rör sig en del.

PS Åker man däremot ur FA-cupen den 16 bör man rimligtvis satsa på EL.


About this entry